Ryanair începe să ofere zboruri cu escală şi conexiune garantată

1741 views

RYANAIR ZBORURI CU ESCALĂ. Compania Ryanair va începe să ofere începând din această lună zboruri „de conexiune” (cu escală) la fel ca o companie aeriană tradiţională. Astfel, compania începe trecerea de la modelul low cost la unul hibrid.

Adică va oferi acum zboruri din punctul A către punctul C, via un aeroport de conexiune B pe o singură rezervare şi fără să fie nevoie să mai faci checkin (dacă ai bagaj de cală) în aeroportul de conexiune! Şi, dacă pierzi zborul responsabilitatea este a companiei. Citeşte toate detaliile mai jos! 

 

Faza pilot via Roma Fiumicino

Ryanair va implementa treptat sistemul de zboruri de conexiune pe acelaşi bilet.  Faza pilot se va desfăşura pentru zborurile din/spre aeroportul Roma Fiumicino.

Compania şi-a adaptat în noapte de 8 spre 9 mai sistemele de rezervări, afişând acum două noi elemente: 

  • logo-ul companiei care operează zborul
  • tipul zborului: Direct

Compania a anunţat încă din luna aprilie 2017 că intenţionează să ofere zboruri de conexiune atât între zboruri proprii, dar şi în colaborare cu alte companii aeriene.

Astfel, irlandezii sunt în discuţii cu Aer Lingus şi Norwegian pentru a oferi conexiuni spre Statele Unite ale Americii pe zborurile operate de cele două companii. Astfel, aţi putea în curând spre Madrid cu Ryanair şi apoi la New York cu Norwegian.

Ulterior, modelul urmeză să fie implementat şi la alte aeroporturi unde Ryanair are baze.

Rutele spre care se va permite cumpărarea de bilete cu escală via Roma Fiumicino vor fi anunţate în zilele următoare.

 

Conexiuni de la Bucureşti

Pentru noi, românii, ar fi interesant să vedem conexiuni via Londra Stansted şi Bruxelles Charleroi, spre care compania operează zboruri din Bucureşti şi Timişoara.

De acolo vom putea avea acces la nenumărate destinaţii de vacanţă, printre care Lanzarote, Gran Canaria, Insulele Azore şi mai multe oraşe din Maroc.

 

Preţul ar putea fi mai mare

Teoretic, tariful pentru un Bucureşti – Gran Canaria via Londra ar trebuie să fie egal cu suma tarifelor pentru Bucureşti – Londra şi Londra – Gran Canaria.

Însă, bănuiala mea este că tarifele pentru zborurile cu escală să fie ceva mai mari, deoarece Ryanair va plăti taxe suplimentare aeroportului de conexiune pentru tranzitul pasagerilor şi al bagajelor de cală ale acestora

 

Acum ai conexiunea garantată

Până acum conexiunea între două zboruri Ryanair era posibilă dacă îţi cumpărai două bilete de avion separate, iar conexiunea nu era garantată.

Adică, dacă primul zbor avea întârziere şi nu îl mai prindeai pe al doilea, compania „se spăla pe mâini” şi tu trebuie să mai scoţi din buzunar nişte bani pentru a cumpăra un bilet nou către destinaţia finală!

Acum, dacă ai două zboruri de conexiune şi sunt pe acelşi bilet (cod de rezervare) şi pierzi conexiunea, Ryanair va trebui să te ducă la destinaţia finală fără ca tu să mai plăteşti ceva extra.

În plus, dacă aveai bagaj de cală, o dată ajuns pe aeroportul de conexiune trebuia să ridici valiza şi să mergi să o predai la ghiuşeul de check-in al zborului următor.

 

Foto credit: Ryanair

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *