Phuket (Thailanda), bilete de avion de la 529 €

1247 views

Turkish Airlines adaugă Phuket (Thailanda) în seria destinaţiilor exotice lansate în ultimele luni, după ce a anunţat începerea operării de zboruri din Istanbul spre Seychelles şi Zanzibar (Tanzania). Şi pentru acestă destinaţie tarifele pentru plecări din Bucureşti sau Cluj sunt foarte bune, iar orarul de zbor foarte bun la dus, mai puţin la retur.

Însă, tarifele promoţionale te pot ajuta să ignori escala mai lungă de la Istanbul pe drumul de retur.

Turkish Airlines va opera zborurile către Phuket începand cu data de 17 iulie 2016, de patru ori pe săptămână, în zilele de luni, marţi, sâmbătă şi duminică.

Perioada cea mai bună pentru un concediu pe această insulă este noiembrie-martie, fiind sezonul uscat. În perioada iunie-octombrie este sezonul ploios (ploi dese şi scurte, dar temperaturile medii rămân destul de mari 28-30 de grade Celsius). Avantajul sezonului ploios este că tarifele la cazare sunt mai mici. 

 

Orar de zbor (din Bucureşti)

TK1044 Bucureşti (OTP)  10:00  →  Istanbul (IST) 11:25
TK 172 Istanbul (IST) 14:30   → Phuket (HKT) 04:00 +1 (a doua zi)

TK 173 Phuket (HKT) 05:30  →  Istanbul (IST) 12:00 +1 (a doua zi)
TK1045 Istanbul (IST) 18:50  → Bucureşti (OTP) 20:10

Tarif de la 529 euro/persoană – care include taxele de aeroport şi bagaj de cală de 40kg (puteţi avea două piese de bagaj a căror greutate adunată să nu depăşească această limită).

Tariful este valabil atat pentru plecările din Bucureşti, cat şi pentru cele din Cluj Napoca.

 

PHUKET (Thailanda)

Numele insulei este dat de două cuvinte, Phu (stâncă) şi Ket (dragon), în thai, lăsandu-ţi spaţiu de interpretare când vine vorba de denumirea sa: stânca dragonului sau stânca în formă de dragon. Însă, aici, nu te simţi ca pe o insulă, ci mai de grabă ca undeva pe continent – fiind, cea mai mare insulă a Thailandei (cu o lungime de 49km), nu ai mereu impresia că eşti înconjurat de ape. Astfel Phuket este o destinaşie ideală pentru călătorul care nu vrea să descopere numai oaze de linişte (plaje retrase), ci să şi aventure în explorarea unor recifuri superbe de corali sau chiar în junglă (recomandarea este să mergi într-o expediţie organizată).

Bine de ştiut

Pentru Thailanda, cetăţenii romani au nevoie de viză turistică – pentru un sejur de maxim 15 zile se poate obţine şi pe aeroportul din Phuket (Visa On Arrival – VOA), pentru sejururile de peste 15 zile fiind necesară obţinerea vizei de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucureşti. Mai multe detalii despre obţinerea vizei găsiţi la Brăduţ Florescu pe blog.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *