Astra Airlines, zboruri București – Salonic din decembrie 2016

908 views

sCompania grecească Astra Airlines (A2) va opera din data de 23 decembrie zboruri directe între București și Salonic, fiind a doua companie după TAROM care operează această rută.

În primă fază zborurile, care încep pe 23 decembrie, vor opera după un orar neregulat doar în perioada sărbătorilor, iar începând cu data de 6 ianuarie 2017 cursele vor deveni regulate, în fiecare zi de vineri și duminică, cu următorul program.

A2 514 Salonic (SKG) 20:30 → București Otopeni (OTP) 22:00 (durată de zbor 1h30min)
A2 515 București Otopeni (OTP) 22:30 → Salonic (SKG)  23:59 (durată de zbor 1h29min).

Tarifele încep de la 99 euro/segment în clasa economică, tariful incluzând un bagaj de mână de 7kg și un bagaj de cală cu o greutate maximă de 15kg.

Din data de 3 martie 2017, Astra Airlines oferă și o opțiune “premium” – Prime Class, care include un bagaj de cală de maximum 30kg, locul de lângă nu va fi ocupat, precum și servicii de catering (mâncare și băuturi incluse). Însă, tariful pentru acestă opțiune pornește de la 202 euro/segment și permite și modificări de date fără penalizare.

Zborurile vor fi operate cu o aeronavă ATR-72 cu 70 de locuri.

Competiție pentru compania națională

Zboruri București – Salonic mai operează acum și compania TAROM, de patru ori pe săptămână, un bilet dus-întors având un preț de pornire de la 157 euro/persoană – bagaj de mână și bagaj de cală (23kg) incluse. Fiind o companie de linie, tradițională, TAROM are prețuri mai mari pentru zborurile luate separat (one-way), de la 97 euro/persoană/segment.

Surse din piață vorbesc și despre o a treia companie aeriană pe această rută – Aegean Airlines, cel mai mare operator elen, care momentean operează numai între Atena și București un număr de 10 zboruri directe pe săptămână. Aegean ar putea intra pe ruta București – Salonic o dată cu trecerea la orarul de vară (din 26 martie 2017) sau de la începutul sezonului estival (început de mai).

Sursă foto

Comments (2)

  1. Daca intra si Aegean, o sa arate interesant panoul cu A3 si A2 pe aceeasi ruta.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *