Cine a fost la inaugurarea zborului Doha – București, la Aeroportul Otopeni (galerie foto + video)

1648 views

Cursa QR943 a aterizat pe Aeroportul International Henri Coanda din Bucuresti la ora 12:05, cu 15 minute înainte de ora stabilită.

Aeronava, un Airbus 320 (înmatriculată A7-AHD), a intrat în flota companiei qatareze în urmă cu numai trei zile și este una de ultimă generație. Pasagerii cursei București – Doha (și retur) vor putea să primească sau să trimită SMS-uri în timpul zborului și vor avea acces și la un sistem de inflight entertainment (zborul între capitala noastră și cea a statului Qatar durând aprozimativ 5 ore și jumătate).

Mai citiți și: Ce ar trebui să știți despre Qatar Airways (flotă, de ce zboruri către România, care sunt rutele cele mai bune pe care puteți călători cu Qatar Airways, cel mai bun loc în avioanele companiei qatareze).

Akbar Al Baker, Directorul Executiv al Qatar Airways s-a aflat la bordul aeronavei care a efectuat zborul inaugural catre Bucuresti conducand o delegatie formata din inalte oficialitati si importanti reprezentanti ai mass-mediei din intregul Orient Mijlociu.

“Am dedicat foarte mult timp studierii noilor rute si noilor oportunitati de afaceri si sunt extrem de incantat sa pot spune ca intrarea in aceasta regiune a Europei a fost o decizie excelenta. Noile rute catre Bucuresti si Budapesta vor reprezenta cate o poarta deschisa spre noi piete si vor consolida pozitia capitalei Doha de important centru de legatura intre Orient si Occident” a declarat Al Baker.

În România liberă, Roxana Grosu remarcă încercarea qatarezilor de a schimba modul de a zbura spre est… fără a mai trece prin vest!

“Traficul international de pasageri din Asia si Orientul Mijlociu este in continua crestere, iar stabilirea unor legaturi noi prin centrul nostru de retea din Doha, cum ar fi cea spre Bucuresti, contribuie la dezvoltarea Qatar Airways si faciliteaza calatoriile inspre si dinspre Romania catre aceste regiuni.”

La evenimentul de la Aeroportul Otopeni, au participat și Elena Udrea – Ministrul Dezvoltarii Regionale si al Turismului, Anca Boagiu – Ministrul Transporturilor, ambasadorul statului Qatar la București, precum și ambasadorii României și Ungariei în Qatar, alături de alte oficialități române și străine.

După ceremonia de la București, aeronava și-a continuat drumul către Budapesta, cea de-a doua destinatie inaugurata astazi de Qatar Airways.

momentan doar câteva poze. clipurile se procesează și le voi încărca puțin mai târziu

Imaginile și clipurile video pot fi preluate cu citarea sursei (miles.ro, cu link catre prima pagina a site-ului)

Imaginea din deschiderea articolului – Romanialibera.ro / foto Andrei Tudor Dumitru (vezi mai multe poze)

Comments (4)

    1. Au dat ceva cafea arabica (nu am servit), cateva gustari (am servit o rondea de paine cu ceva tip de branza) si ceva prajiturele (am servit doua)… in rest eram cu ochii dupa avioane! 😀

      1. Zgîrciţi! Sper ca ăia de la Emirates să fie mai generoşi, cînd vor veni aici.

        1. Emirates nu o sa se grabeasca sa intre in Romania acum… vor astepta sa vada cum se descurca Qatar!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *