Wizzair: zboruri noi catre Malaga si Larnaca

877 views

Incepand cu orarul de vara 2011, Wizzair va lansa doua noi curse din Bucuresti, catre Malaga (Spania) si Larnaca (Cipru), intrand astfel pe doua rute operate de concurentul sau principal BlueAir. Daca spre Larnaca mai operau si Cyprus Airways si Tarom, spre Malaga, BlueAir avea “monopol” pe zborurile directe.

Lansarea noilor rute va fi posibila deoarece pe 15 decembrie soseste cea de-a cincea aeronava Airbus 320 pentru baza de pe aeroportul Bucuresti Baneasa, Wizzair consolidandu-si astfel pozitia pe aeroportul bucurestean. In momentul de fata BlueAir mai opereaza patru aeronave inchiriate pe termen lung si doua alte aeronave inchiriate pe termen scurt de la alte doua companii romanesti – Jettran si MedalionAir.

Wizzair va creste – incepand cu 15 decembrie – si numarul de zboruri pe care le opereaza pe anumite frecvente, dupa cum urmeaza:
Barcelona – de la 4x la 6x / saptamana
Milano Bergamo – de la 6x la 9x / saptamana
Paris Beauvais – de la 3x la 4x / saptamana
Roma Ciampino – de la 11x la 14x / saptamana
Bruxelles Charleroi – de la 4x la 6x / saptamana
Catania – de la 2x la 4x / saptamana
Cuneo/Torino – de la 2x la 3x / saptamana
Forli/Bologna – de la 2x la 3x / saptamana
Londra Luton – de la 11x la 14x / saptamana
Madrid – de la 3x la 4x / saptamana
Napoli – de la 2x la 3x / saptamana
Valencia – de la 3x la 4x / saptamana.

Numarul total de destinatii operate de la Bucuresti creste la 18 destinatii.

Surse neoficiale au declarat pentru miles.ro ca exista posibilitatea adaugarii unei a sasea aeronave in primavara anului viitor, “dace este necesar”. Atunci Wizzair ar putea introduce inca patru noi rute, rute pentru care compania a demarat deja negocieri cu aeroporturile catre care ar dori sa opereze.

Aceasi sursa a precizat ca Wizzair doreste introducerea a doua zboruri saptamanale pe relatia Bucuresti – Lisabona si retur, tot din primavara. Ruta – pe care a avut exclusivitate BlueAir – nu mai este operata din 28 octombrie, o data cu inceputul orarului de iarna.

Sursa foto

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *