UPDATE 25 mai, ora 10:00. Nor de cenușă deasupra Europei. Vezi ce zboruri sunt anulate pe 25 mai.

1487 views

După erupția unui alt vulcan islandez -Grimsvötn – traficul aerian european a fost din nou perturbat. Marți, 24 mai, aproximativ 500 de zboruri au fost anulate. Pentru ziua de miercuri, 25 mai, numărul zborurilor care vor suferi anulări sau întârzieri se pare că va fi ceva mai mic, deoarece nordul Germaniei rămâne singura zonă cu o concentrație extrem de mare de cenușă – peste 4000 micrograme pe metru cub.

Principalele aeroporturi care ar putea fi afectate de norul vulcanic sunt Amsterdam, Berlin, Copenhaga, Dusseldorf si Stockholm.

UPDATE 10am

Lufthansa a anulat toate zborurile din/spre Hamburg care urmau să aterizeze sau să decoleze până la ora 16:00 (17:00 ora României), precum și toate zborurile din/spre Berlin de până la ora 19:00. În total Lufthansa va anula aproximativ 150 de zboruri.

De asemenea, British Airways a anulat toate zborurile de astăzi de pe ruta London Heathrow – Hamburg, și retur.

CLICK PENTRU A MĂRI – VEZI HARTA CU DEPLASAREA  ȘI CONCENTRAȚIA NORULUI DE CENUȘĂ VULCANICĂ  (estimare pentru 26 mai)

——-

CLICK PE IMAGINE PENTRU A MĂRI HARTA CE INDICĂ DEPLASAREA NORULUI DE CENUȘĂ VULCANICĂ

Astfel, Lufthansa se așteaptă probleme pe aeroporturile din Hamburg, Bremen, Berlin și Hanovra. Lufthansa atrage atenția că și zborurile din Germania către Sandinavia și Marea Britanie pot suferi modificări pe 25 mai.

KLM a anunțat deja că anulează mai multe zboruri din Stavanger, Kristiansand, Bergen, Glasgow, Edinburgh, Newcastle și Aberdeen către Amsterdam (corespondentele de astazi, de la Amsterdam spre aceste aeroporturi au fost anulate și, ca atare, nu există aeronave care să opereze cursele de la destinație spre hub-ul KLM). KLM a decis să anuleze și zborurile spre și de la Bremen, Hanovra, Hamburg și Linkoping. Lista completă cu numerele zborurilor anulate de KLM o găsiți aici.

Air France a anunțat că norul vulcanic a afectat operațiunile sale din/spre Edinburgh, Glasgow, Aberdeen, Newcastle și Dundee, aeroporturi din Marea Britanie. Compania oferă călătorilor posibilitatea de a=și schimba datele călătoriei, gratuit. Detalii aici.

British Airways a anunțat că mai multe zboruri pot fi anulate miercuri, după ce previziunile legate de deplasarea norului vulcanic au indicat prezența cenușei vulcanice deasupra părții de nord a Europei. Compania își sfătuiește pasagerii să verifice statusul zborurlui direct pe site-ul companiei și să nu meargă la aeroport dacă zborul a fost anulat.

Ryanair a anulat deja toate zborurile de pe aeroporturile din Bremen, Lubeck și Magdeburg care trebuia să decoleze/aterizeze pe 25 mai până la ora 14:00. Compania îi sfătuiește pe pasageri să verifice pagina http://www.ryanair.com/en/flight-info pentru verificarea statusului zborului, înainte de a pleca către aeroport.

Easyjet nu a anulat deocamdată nici un zbor pentru data de 25 mai, însă, compania atrage atenția asupra faptului că unele zboruri din/spre Edinburgh, Glasgow, Newcastle, Amsterdam, Dortmund, Berlin și Copenhaga ar putea fi afectate de norul de cenușă vulcanică. Satusul zborurilor se poate verifica aici.

vom reveni cu amănunte în cursul zilei

Foto: Reuters (via daylife.com)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *