TAROM: Cursă nouă Iași – Milano (Bergamo) din 4 iunie

1880 views

Asa cum am mai scris pe blog, intr-o analiza complexa, TAROM va continua sa dezvolte o retea de rute care sa conecteze Moldova cu Europa.

Astfel, din 4 iunie se lansează o nouă cursă directă cu plecare din Iasi spre Milano (aeroportul Bergamo – folosit in general de companiile low-cost).

Pentru început cursa va fi operată de dou[ ori pe săptămână, în zilele de miercuri și vineri după următorul orar de zbor:

RO411 Iasi 06:20 → Milano Bergamo  07:55 (durată de zbor 2h35min)
RO412 Milano Bergamo 08:45 → Iasi 12:15 (durată de zbor 2h30min).

Tarifele pentru această rută încep de la 120 euro/dus-întors cu toate taxele incluse. Compania va folosi aeronave Boeing 737-300 pentru aceste zboruri.

Ofensiva TAROM la Iasi a inceput pe 26 aprilie 2013, când compania a început să opereze zboruri spre Torino, Londra și Bologna, după ce lansase cu câteva luni în urmă cursa directă spre Roma Fiumicino. Pentru TAROM, Iasiul devine un oras important si probabil unicul aeroport mai mare al țării unde va dezvolta o nouă bază.

TAROM a mai anunțat cu scurt timp în urmă și ruta Iași – Tel Aviv.

Pe restul aeroporturilor românești eu cred că sunt slabe șansele ca TAROM să intre și să lanseze mai multe rute, deoarece Wizzair și-a deschis baze peste tot – București, Cluj, Timișoara și Craiova – iar Bacăul este ocupat de low-cost-ul Blue Air.

Șansele ca baza de la Iași să crească sunt destul de mari, aeroportul aflându-se într-o zonă în care poate atrage și cetățeni din Republica Moldova.

Sursă foto

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *