NOU!!! TAP Portugal lansează zboruri directe între București și Lisabona. Prețuri de la 182 euro

2700 views

Începând cu data de 30 iunie, compania națională portugheză TAP (Transportes Aéreos Portugueses, SGPS, S.A.) va opera zboruri directe între Lisabona și București. 

Prețurile pentru un zbor dus-întros pornesc de la 182 euro, cu toate taxele incluse, pentru un loc în clasa economică. Într-o primă fază și zborurile către Porto (via Lisabona) au același preț. De asemenea, zborul TAP le oferă românilor posibilitatea de a călători și către insulele portugheze la prețuri mai mici decât până acum.

 

Zborurile vor fi operate de trei ori pe saptamana dupa cum urmeaza:

Marți, Joi și Sâmbătă
Zborul TP 722
Lisabona – 23:10 >>> București – 05:10

Miercuri, Vineri și Duminică
Zborul TP 723
București – 06:00 >>> Lisabona – 08:25.

Zborurile vor fi operate cu aeronave Airbus 319, configurate in doua clase: Economy și Business.

Momentan nu se știe dacă această rută va fi păstrată numai până la finalul orarului de vară – ultimul zbor direct disponibil acum este pe 26 octombrie.

Pe această rută mai operează și BlueAir, compania low-cost românească, și prima care a lansat o cursă directă între cele două capitale. De anul trecut, ruta BlueAir ste operată numai în perioada martie – octombrie (orarul de vara), oficialii companiei motivând că în timpul iernii nu există suficientă cerere (ruta a fost operată pentru mai mulți ani și iarna, dar în perioada problemelor financiare cu care s-a confruntat compania BlueAir, anumite rute neprofitabile au fost anulate).

În acest moment BlueAir operează ruta tot de trei ori pe săptămână, marți, joi și sâmbătă, orarul fiind ceva mai accesibil decât în cazul TAP: plecarea din București este la ora 7 dimineața, iar plecarea de la Lisabona, la ora 10:30.

La momentul la care scriu acest text zborurile nu au fost inca incarcate in sistemul de booking de pe site-ul companiei, flytap.com, dar le-am gasit pe diverse alte site-uri prin kayak.com. Dacă preferați o agenție din România, puteti achiziționa bilete de pe accentravel.ro, paravion.ro sau vola.ro.

Cu TAP, de la Atena la Lisabona

Am zburat anul trecut cu TAP Portugal pe ruta Atena – Lisabona – Atena. Îmi făceam vacanța de două săptămâni în Grecia și prinsesem niște bilete în ofertă cu 200 euro/persoană. Orarul de zbor similar, plecarea din Atena a fost însă ceva mai devreme – 5:30. La întoarcere trebuia să aterizăm pe la 4:30, dar după niște modificări ale orarului (ulterioare cumpărării biletelor) am ajuns pe la 5:00.

Acest orar, deși pare criminal, are și avantaje: prima și ultima zi de ședere sunt câștigate integral. De aceea vă sfătuiesc să dormiți bine în ziua dinaintea plecării, după amiaza, pentru că vă duceți la hotel foarte de dimineață (căutați un hotel cu early check-in gratuit!) și o să umblați toată ziua!

Nu am apucat să scriu despre aceea călătorie, așa cum nu am apucat să scriu despre multe altele pe care le-am avut în 2011. Dar acum, pe scurt, îmi amintesc de un singur lucru care m-a impresionat cel mai mult: micul dejun a fost unul extrem de bogat, iar tacâmurile erau din metal și ceșcuțele din ceramică – ceea ce pentru o clasă economică, în zilele noastre, mai rar întâlnești.

Ce trebuie să știi despre zborul tău cu TAP Portugal

Bagajele

TAP Portugal permite pasagerilor care calatoresc in clasa economica sa transporte urmatoarele bagaje, gratuit:
– un bagaj de mână – maxim 8kg
– un bagaj de cală (predat la aeroport, la check-in) – maxim 23 kg.

Pasagerii care calatoresc la clasa Business pot transporta, gratuit, urmatoarele:
– două bagaje de mână a căror greutate însumată să nu depășească 16kg
– două bagaje de cală de maxim 32kg fiecare.

Dacă zbori către alte destinații, din afara Portugaliei, poți verifica ce bagaje ai voie să iei cu tine aici.

Conexiuni catre Africa și America de Sud

TAP este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune companii pentru zboruri catre America de Sud. Nu degeaba a fost votata, mai multi ani consecutive, World’s Leading Airline to South America în cadrul galei World Travel Awards (WTA), locul unde se decernează „Oscarurile” industriei aero. Și, în 2011, TAP și-a mai adjudecat un premium important World’s Leading Airline to Africa – unde deservește 10 țări, printer care Mozambic, Capul Verde, Senegal, Egipt, Ghana și Africa de Sud. Sunt operate în total 13 rute, cu 75 de zboruri pe săptămână.

În America de Sud, TAP operează zboruri către destinații din Argentina, Brazilia și Venezuela. Numai către Brazilia – unde TAP a fost liderul pieței mai mulți ani la rând, dar a pierdut pozție în fața unor jucători mai mari – se operează zboruri către 10 destinații, ceea ce încă îi asigură companiei europene 7,3% din piață (conform cifrelor facute publice de companie), cu mult peste jucători precum Lufthansa sau Air France.

Colectează mile!

TAP Portugal este membru al Star Alliance (alături de Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, LOT Polish Airlines, Turkish Airlines, Singapore Airlines, United, US Airways etc.). Dacă ai un cont de călător frecvent Miles & More atunci poți achiziționa mile direct pe acest cont. Dacă vrei poți opta pentru programul de fidelizare al TAP, Victoria, care îți dă dreptul să colectezi mile și dacă zbori cu alte companii din Star Alliance sau alte companii partenere ale TAP Portugal.

Aplicații mobile

Site-ul pentru telefoanele mobile – http://mobile.flytap.com/
Aplicație pentru iPhone/iPad 
Aplicație pentru dispositive cu Android 

Foto: Cristian Curus / made with Sony Ericsson Xperia Arc 🙂

Comments (2)

  1. Pingback: ALELEUIA: TAP anunta deschiderea curselor Bucuresti - Lisabona din 30 iunie ! -

  2. 182 euro nu e corect, preturile sunt in jur de 300 cu cateva luni inainte.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *