Easyjet spune „Arrivederci Bucarest!”

2207 views

Compania britanică low-cost EasyJet va renunța o dată cu orarul de iarnă (care începe la 30 octombrie) la zborul dintre Milano (Malpensa) și București Otopeni, după 4 ani de operare. În momentul de față cursa nu figurează pentru orarul de vară și oficialii companiei nu au dat de înțeles că zborul va fi reluat din martie 2012.

EasyJet a lansat zborul între București și Milano pe 10 septembrie 2007, lansarea fiind urmată în octombrie același an de două zboruri noi, către Londra (la care s-a renunțat un an mai târziu) și Madrid.

Compania păstrează zborurile pe relația București – Madrid cu o frecvență de 5 – 7 zboruri pe săptămână (neregularitatea frecvențelor este dată oscilația traficului de pasageri în anumite perioade).

EasyJet este singura companie care mai conecta cele două aeroporturi.

Pe ruta București Otopeni – Milano Malpensa a mai operat și compania Lufthansa Italia care și-a suspendat zboruile încă din toamna lui 2010, în timp ce Alitalia și-a mutat din primăvara lui 2009 operațiunile de pe aeroportul Malpensa pe aeroportul Linate (aeroportul cel mai aproape de centrul orașului Milano)

BlueAir și Wizzair operează zboruri din București către aeroportul Bergamo situat la 45 de km de orașul Milano, în timp ce Carpatair zboară de la Otopeni (via Timișoara) și Timișoara tot către Bergamo.

Sursa foto

One comment

  1. nu e pierdere pt nimeni… sunt destule zboruri dar prea putini pasajeri – sa speram ca o sa ieftineasca biletele daca o sa aiba umble avionul la fiecare zbor, dar ma indoiesc

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *