Cursă nouă: Cât de low-cost se zboară de la București la Dublin cu Ryanair?

2154 views

Compania irlandeză Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, va zbura din aprilie 2014 pe ruta Dublin – București și retur, fiind prima rută pe care o operează din/spre Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Lansearea rutei face parte dintr-o extindere a rețelei sale de la Dublin, cu încă nouă rute noi, după cum informează airlinestravel.ro.

Prețurile pentru o călătorie dus-întors încep de la 76 euro, cu toate taxele incluse, însă acest tarif este valabil pentru un sejur în care atât zborul de dus, cât și zborul de întors sunt în ziua de miercuri. Pentru un city break miercuri – duminică sau vineri-duminică, prețurile ajung la 105 euro, respectiv 130 euro.

La prețurile de mai sus se adaugă și bagajul de cală, o geantă cu greutatea maximă de 15 kilograme costând 15 euro/zbor, deci 30 euro dus-întors.

Pentru un bagaj de 20kg, se achită 25 euro/zbor, deci 50 euro dus-intors.

Orarul de zbor al Ryanair este următorul:

Dublin 07:30 → București Otopeni 13:00 (durată de zbor 3h30min)
București
Otopeni 13:25 → Dublin 15:05 (durată de zbor 3h40min).

Zborurile sunt operate în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică.

Check-in la aeroport, 70 de euro!

Atenție la check-in! Toți pasagerii de pe zborurile Ryanair trebuie să efectueze check-in-ul ONLINE și să-și imprime cartea de îmbarcare (boarding pass-ul) acasă. Neprezentarea cărții de îmbarcare la aeroport va genera un cost suplimentar de 70 euro/pasager/zbor!

Aceași taxă, de 70 euro, se aplică și pasagerilor care nu și-au făcut check-in-ul acasă!

Competiție pentru TAROM și BlueAir

Pe aceași rută operează și compania TAROM, în același zile ca și Ryanair, tot de patru ori pe săptămână, dar cu un alt orar de zbor:

București Otopeni 21:30 → Dublin 23:30 (durată de zbor 4h)
Dublin 00:20 → București Otopeni 06:05 (durată de zbor 3h45min)

Prețurile pentru zborurile companiei de linie încep de la 169 euro/dus-întors, cu toate taxele incluse și bagaj de cală de 23 kilograme inclus.

De asemenea, și operatorul low cost BlueAir operează zboruri între București și capitala Irlandei, de două ori pe săptămână în timpul orarul de iarnă (27 octombrie – 29 martie) și de trei ori pe săptămână – în zilele de miercuri, vineri și duminică. Prețul unei călători cu BlueAir începe cu 105 euro/dus-întors, toate taxele incluse, la care se adaugă taxa de bagaj de cală (17 sau 20 euro/bagaj 32kg, în funcție de sezon)

Râmâne de văzut dacă românii vor prefera plecarea matinală a Ryanair sau pe cea de seară a TAROM-ului sau alternativa low-cost-ului românesc BlueAir.

sursa foto

Comments (4)

  1. Mai este și Blue Air pe București – Dublin!

  2. Pingback: Airclicks.net | Ryanair.com, un site nou, mai u?or de utilizat

  3. Pingback: Ryanair.com, un website nou, mai u?or de utilizat | The boarding gate to your favourite destination.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *