Bucuresti – Doha zbor cu Qatar Airways

2234 views

Update: preturile standard incep de la 695 euro pentru o calatorie dus-intors. Cu siguranta compania va promova destinatia si vor fi in curand publicate niste tarife promotionale atat pentru zborul direct catre Doha, cat si catre alte destinatii deservite via Doha. Biletele nu sunt inca disponibile pe site-ul companiei, dar vor fi pana la sfarsitul acestei saptamani.

Am aflat via Cezar ca Qatar Airways deschide ruta Doha – Bucuresti din 17 ianuarie 2011. Am investigat mai mult problema si am aflat cateva informatii aditionale.

Zborul va fi operat de patru ori pe saptamana si va fi operat cu o aeronava Airbus 320. Aeronava va fi configurata in doua clase: Economy (132 locuri) si First class (12 locuri).

De la Bucuresti aeronava companiei va decola catre Budapesta, de unde va zbura inapoi catre Doha, tot prin Bucuresti.

Compania nu va vinde bilete pe ruta Bucuresti – Budapesta si retur, cel putin la inceput.

Zborul va fi operat in fiecare zi de luni, miercuri, vineri si sambata, dupa urmatorul orar:

QR 943 Doha (DOH) 08:15 – Bucuresti Otopeni (OTP) 12:20

QR 944 Bucuresti Otopeni (OTP) 18:25 – Doha (DOH) 23:55.

Biletele nu se pot cumpara inca de pe site-ul companiei si nici preturile promotionale nu au fost anuntate.

Prin introducerea zborului direct catre Doha, romanii vor fi mai aproape – cu cateva ore de multe destinatii din Asia sau Australia. Pana acum spre multe din orasele de pe cele doua continente se zbura via Germania, Franta, Austria sau Marea Britanie.

Intrarea pe piata a operatorului din Qatar marcheaza o noua etapa in razboiul companiilor aeriene in ceea ce priveste atragerea de clienti pentru zborurile catre Asia si Australia.

Qatar Airways va deveni prima companie din Orientul Mijlociu care va opera un zbor direct din/spre Bucuresti. Emirates isi anuntase anul trecut intentia de a intra pe piata romaneasca in acest an insa planurile au fost ulterior amanate.

Sursa foto

Comments (8)

 1. nu exista avioane cu 6 locuri la FC in QR. Toate 320-urile au 12 locuri la Premium Class. Deci o informatie gresita pe care a copiat-o toata presa romana. It just fits the stereotype

  1. nu, informatia am luat-o de pe site-ul lor… doar ca am calculat gresit… 🙂 4 x 3 = 12. corect! 🙂

 2. “De la Bucuresti aeronava companiei va decola catre Budapesta, de unde va zbura inapoi catre Doha, tot prin Bucuresti.”

  Adica? OTP-BUD-OTP-DOH?

  1. DOH – OTP – BUD si BUD – OTP – DOH.
   Adica ruta Doha – Budapesta este operata via Bucuresti

   1. Ah, acum inteleg:)

    1. deci nu va fi layover in bucuresti, ci in budapesta:((((

     1. nu va fi nici un layover pentru romani! Ungurii vor avea lay over la Bucuresti si la dus si la intors!

 3. imi mentin parerea. sunt doua variante. layover va fi cu siguranta undeva. se poate sa fie la bucuresti, iar echipajul sa se schimbe si un alt echipaj sa opereze OTP-BUD-OTP (dar e mai scump pentru companie o astfel de operatione). a doua varianta fiind ca un singur echipaj sa opereze DOH-OTP-BUD si layover sa fie in BUD. Insa Budapesta e un oras scump, deci cazarea echipajului e posibil sa fie mai scumpa acolo. Vom trai si vom vedea 😉 Looking forward anyway

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *